Gyönyörű, göndör és ami a legfontosabb, természetes szempillák – ez sok nő álma. A szempillák azonban gyakran nem hajlandóak együttműködni, és a szempillagöndörítő használata nem biztos, hogy elég. Ilyenkor érdemes megfontolni a szempilla felvarrást és a szempilla laminálást. A speciális készleteknek köszönhetően ezek a kezelések akár otthon is elvégezhetők. Az alábbi rangsor segíthet eldönteni, hogy melyik szempilla felvarró és -lamináló készletet válaszd.

A szempilla felvarrás és -laminálás – miből áll?

A szépségipar folyamatosan változik, amit a szempilla felvarrás és -laminálás példája is tökéletesen bizonyít. Mik ezek a kezelések? Azok a nők, akik már évek óta látogatják a szépségszalonokat, szempilla göndörítésként ismerhetik őket, ez a módszer a természetes szempillák emelését és göndörítését biztosítja.

A szempilla felvarrás után a szempilláid sokkal kifejezőbbek lesznek. Ez a speciális termékek használatának köszönhetően lehetséges, amelyek növelik a szempillák rugalmasságát, és akár több hétig is megőrzik a megfelelő formájukat.

Mivel most már tudod, mi az a szempilla felvarrás, itt az ideje, hogy többet megtudj arról, miről is szól a szempilla laminálás. Ez az eljárás további, ugyancsak kívánatos hatásokat biztosít. A laminálást követően a szempillák nemcsak göndörödnek, hanem optikailag is dúsabbak, volumenesebbek és sötétebbek lesznek.

A szempilla felvarró készlet – a legjobb készletek rangsora

Az alábbi rangsor minden bizonnyal hasznos lesz mindenkinek, aki a legjobb szempilla felvarró és -lamináló szettet szeretné megvásárolni. Hasznos tudni, hogy az egyes szettek mit tartalmaznak, milyen összetételűek a termékek, és mennyi ideig tart a laminálás és szempilla felvarrás hatása. Sikerült kiválasztanunk néhány nagyon érdekes lehetőséget azoknak a nőknek, akik otthonuk elhagyása nélkül szeretnék átalakítani szempilláikat.

1. Nanolash szempilla felvarró és lamináló készlet

otthoni szempilla liftinghez és lamináláshoz ajánlott készlet

A rangsort a Nanolash első professzionális szempilla lamináló szettje nyitja. Ez a készlet lehetővé teszi a szempilla felvarrás és a laminálás elvégzését is. Ugyanakkor kedvező árú, ami pozitívan megkülönbözteti a rangsorban szereplő sok más készlettől.

Ez a teljes készlet a szempillák otthoni laminálásához minden szükséges terméket és tartozékot biztosít. A Nanolash készlet 3 pár szilikon rudat, 3 spollie-t, 5 ml Lash Lift ragasztót, és ami a legfontosabb, összesen 30 tasak lamináló oldatot tartalmaz – a 3 speciális termék mindegyikéből 10 darabot. Így a Nanolash Lash Lift Kit 10 teljes alkalmazáshoz elegendő. A szempilla felvarrás hatása ezzel a készlettel akár 8 hétig is tart, maga a kezelés pedig rendkívül könnyen elvégezhető – köszönhetően a világos utasításoknak és a különböző kiegészítő anyagoknak, amelyeket a márka a weboldalán és a közösségi médiában biztosít. Ott több száz elégedett felhasználó véleményét is megtalálod, amelyek bemutatják a laminálás hatásait, és részletesen leírják a folyamatot.

A DIY szempilla felvarrás és laminálás iránt érdeklődő nők számára a márka készlete az egyik legjobb lehetőség. A gyártó gondoskodott a kedvező formulákról is. A készletben található termékek a szempillák számára előnyös tulajdonságokkal rendelkező összetevőkből készültek. A laminálás során használt lanolin kondicionálja a szempillákat és megakadályozza a víz elpárolgását. Az avokádó-, szőlőmag- és olívaolajok hidratálják és táplálják a szempillákat. Az abessziniai és a kókuszolajnak köszönhetően viszont a szempillák fényt és védelmet a napsugarakkal szemben. Az extra szempillatömeget, erősítést és fényt biztosító további összetevők a selyem, a panthenol és az arginin.

2. MIYA LASH Keratin Lash Lift Kit

Ez az egyik legterjedelmesebb készlet, amely még a legigényesebb nők számára is jól működik. A MIYA LASH márkától származó készlet tartalmaz aktivátort, semlegesítőt, hidratáló szérumot, ragasztót, tisztítót és jelentős mennyiségű kiegészítőt. A kozmetikumokon kívül a készlet különböző kefékből, szilikonrudakból és még sok másból áll.

Ez teszi a MIYA LASH termékét egy komplett szempilla lamináló készletté. Lehetővé teszi, hogy akár 6 hétig is elérd a megfelelően göndörített, vizuálisan dúsabb és volumenesebb szempillák hatását.

A készlet nagy előnye a vonzó ára. Nagyszerű választás lesz azoknak a nőknek, akik szeretnék elkezdeni a kalandot a DIY szempilla laminálással, és egy olcsó, de teljes szettet keresnek.

3. Szemöldök lamináló és szempilla emelő készlet – Protein Reconstruction System Zola

Az otthoni szempilla emelés és -laminálás meglehetősen egyszerű kezelések. A Zola márka úgy döntött, hogy készít valamit azoknak a nőknek, akiknek ez mégis túl nagy kihívás. A rendkívül könnyen és gyorsan használható Brow&Lash Protein Reconstruction System tökéletes lesz erre a feladatra.

Mi különbözteti meg ezt a készletet a piacon kapható más, otthoni szempilla laminálásra szánt készletektől? A kialakítása. Más termékeknél olyan készletelemekkel kell foglalkoznod, mint a szilikonrudak, az applikátorok és így tovább. Ez hiányzik a Zola márkájú készletből, de a kezelés egyidejű elvégzéséhez egyáltalán nem szükséges. Ehelyett a készlet 3 tubus terméket tartalmaz applikátorokkal.

Így a Zola márka olyan nők számára készített terméket, akik értékelik az egyszerűséget és a minimalizmust. Minden termék a szempillák megemelésének egy-egy szakaszáért felelős. Az első rugalmasságot ad és megnyitja a szőrszálakat a tápanyagoknak, a második lehetővé teszi ennek a hatásnak a semlegesítését és az új szempillaforma rögzítését, a harmadik pedig tovább táplálja a szempillákat. A Zola tehát egy meglehetősen szokatlan, ugyanakkor hatékony szempilla-lamináló készletet kínál.

4. Elleebana Lash Lift kezdő készlet

Az Elleebana márka professzionális készletet kínál a szempillák otthoni és azon túli megemeléséhez, amely rengeteg alkalmazásig tart. A készlet 15 pár tasakból áll, aktivátorral és semlegesítővel. Mindegyik akár 4 alkalmazáshoz elegendő, amennyiben azokat közvetlenül egymás után végzed el. A készlet ragasztót, több pár szilikon rudat, egy fém applikátort, egy ecsetet, egy eltávolítót és egy illusztrált használati útmutatót is tartalmaz.

Ugyanakkor ez a legdrágább készlet a rangsorban. Az ár azonban nem is olyan túlzott, ha figyelembe vesszük, hogy akár 60 alkalmazásig is kitart, így olyan választás, amely nem csak néhány kezelésre elegendő. Egyenként azonban csak professzionális szépségszalonokban lehet elvégezni.

A készlettel gyorsan elvégezhetsz egy teljes szempilla felvarrást. A hatások közé tartoznak a láthatóan megemelt szempillák, meghatározott göndörséggel. Ráadásul teljesen formaldehidmentes termékről van szó. A kezelés időtartama is figyelemre méltó. Egyetlen szempilla felvarrás mindössze 20 percet vehet igénybe, így a természetes szempillák megjelenése azonnal átalakítható.

5. RefectoCil szempilla felvarrás

A RefectoCil szempilla emelő szett a szempillák megemelésére lett tervezve, és remek választás azoknak a nőknek, akiknek főleg a nagyszámú alkalmazás fontos. A gyártó szerint ezzel a készlettel akár 36 kezelést is elvégezhetsz.

A RefectoCil termék olyan tartozékokat tartalmaz, mint a szilikon rudak, mini kozmetikai tálak, kefék és egy szempilla emelő. Ezenkívül természetesen vannak a szempillák felemeléséhez szükséges termékek is. A termékek két tubus aktivátort és két tubus semlegesítőt tartalmaznak, egyenként 3,5 ml-t, valamint egy 4 ml-es üveg ragasztót.

Az egész készletet egy nagyvonalú sminkes táskában kínálják. Ahogy a gyártó állítja, a kezelés elvégzése ezzel a készlettel egyszerű folyamat. Három különböző méretű szilikon rudat kapsz, ami további előnynek tekinthető. Ez lehetővé teszi, hogy a szempillák hosszához és a kívánt göndörséghez igazítsd őket.

6. Thuya szempilla-felvarró szett

Azok a nők, akik egy nagy készletet keresnek, amely számos alkalmazáshoz elegendő, szintén megnézhetik, mit kínál a Thuya márka szettje. Ez egy egyszerű készlet, amely mindössze 5 részből áll. Tartalmaz 15 ml tartós gélt, 15 ml folyékony semlegesítőt, 15 ml ragasztót, szilikonrudakat és egy fapálcikát.

Az egyes termékek nagy mennyiségének köszönhetően a Thuya készlet akár több tucat alkalmazásig is kitart. A készlet ára mindenképpen hátránynak tekintendő, és csak egy pár szilikonrudat kapsz M-es méretben. Ha S vagy L méretű rudakat szeretned használni, akkor azokat külön kell megvásárolnod.

A Thuya szempilla emelő készlet tartós szempilla göndörítést és -emelést biztosít. A hatás 6-8 hétig tart a természetes szempillákon. Minden a szempillák típusától és állapotától függ.

Hogyan végezd el a szempilla felvarrást és -laminálást otthon?

A szempilla emelés és -laminálás teljes folyamata otthon körülbelül egy órát vehet igénybe, ezért gondoskodj arról, hogy legyen elég időd. Miután elkészült, érdemes rendszeresen hidratálni és kondicionálni szempilláit, hogy a megemelt hatás tovább megmaradjon.

Az otthoni szempilla felvarrás során is jó ötlet a megfelelő higiénia betartása, hogy elkerüld az irritációt vagy a szemfertőzést. A biztonságos és hatékony otthoni szempilla felvarrás kulcsa a gyártó ajánlásainak betartása és a termékek alkalmazása során tanúsított óvatosság.

Az otthoni szempilla-felvarrás a szempillák és a szemkörnyék alapos tisztításával kezdődik, olajmentes sminklemosóval. Egy speciális szempilla- és szemöldök sampon is hasznos lehet. Ezután lépésről lépésre elkezdheti a szempilla felvarrást.

Az első lépés a szilikonrudak megfelelő méretének kiválasztása – ettől függ a göndörítés erőssége. A rudakat úgy lehet vágni, hogy tökéletesen illeszkedjenek a szemhéj méretéhez. Ezután szempilla ragasztót kell felvinni a rudakra. Általában a ragasztó a készletben van.

A szempillákat a rudakra kell fésülni, óvatosan szétválasztva őket. Ezáltal a szempillák a megfelelő pozícióban maradnak.

A szempillákat a rudakra kell fésülni, óvatosan szétválasztva őket. Ezáltal a szempillák a megfelelő helyzetben maradnak a felhúzáshoz és a lamináláshoz. A következő lépés az, hogy a szempillákra egy terméket kell felvinni, hogy növelje rugalmasságukat és előkészítse őket a hatóanyagok befogadására. Egy bizonyos idő elteltével a terméket óvatosan el kell távolítani, majd semlegesítőszert kell alkalmazni, hogy segítsen a szempillák újjáépítésében. Az utolsó lépés a tényleges szempilla laminálás. Erre a célra keratinos formulákat használnak.

Végül elegendő letörölni a termékeket, és óvatosan eltávolítani a szilikonrudakat. Ahhoz, hogy a szempilla emelés és -laminálás teljes legyen, fésüld át a szempillákat egy kefével.

Az otthoni szempilla felvarrás elvégzése után az eredmények akár több hétig is érezhetőek lehetnek. Ez ideális azok számára, akik gyönyörűen megemelt és határozott szempillákat szeretnének, anélkül, hogy elhagynák otthonukat. Emellett időt és pénzt is megtakarít.