Gyönyörű fehér fogak, megnyerő mosoly. Úgy hangzik, mint egy álom. A fehér, egyenletes fogak növelik az önbizalmat és vonzóbbá teszik az embereket. Ebben a posztban megsztok néhány tippet hogyan lehet fehér és szép mosolyt elérni.

Először is, emeljünk ki néhány kulcsfontosságú tényt. A fogak színe nem csak a higiéniától függ. A gének és a zománc vastagsága is meghatározza: minél vékonyabb, annál sötétebbnek tűnik a fog. A fehér nem az egyetlen fogszín, mert a fogaknak lehetnek szürke, kék vagy sárga árnyalatai is. Ezért van az, hogy néha az erőfeszítéseink ellenére sem tudjuk elérni az álomfehérséget. Nem szabad, hogy csak a színre koncentráljunk. A fogak egészségének és egyenletességének megőrzése a legfontosabb. Még a legfehérebb fogak sem fognak mesésen kinézni, ha nem ápoljuk őket.

Hogyan lehetnek fehérebbek a fogak?

A napi étkezés kulcsfontosságú, az ételek befolyásolják egészségünket és fogainkat is. A kávé és a tea például ugyanúgy foltokat hagy, mint a cigaretta (ami az egész szervezetre hatással van). Jó, ha lemondunk róluk és csökkentjük a sötét italok fogyasztását. A hatások már néhány hét után láthatóak!

Mi a következő teendő?

Menj el a fogorvoshoz, hogy eltávolítsa a lepedéket. Többféle kezelés közül választhatsz és a szakértő megmondja, mi a legjobb neked: fogkőeltávolítás vagy csiszolás? Mindkettőtől azonnal szebbek lesznek a fogaid.

Otthoni módszerek a fogak fehérebbé tételére. Hatékonyak?

Az otthoni gyógymódok már néhány nap után nagyszerű eredményeket adnak. Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket.

  • Adj egy kis szódabikarbónát a fogkrémhez.
  • Fogmosás aktív szénnel és kókuszolajjal. Ezt minden nap megteheted.

Ezek a jogorvoslatok pénztárcabarátok és könnyen kivitelezhetőek. Azonban érzékeny fogak esetén alkalmatlannak bizonyulhatnak, túlérzékenységet és a zománc károsodását okozva. Ebben az esetben fel kell keresned egy fogorvost.

Ha követed ezeket a tanácsokat biztosan szép és fehér fogaid lesznek!

Először is ne feledd, hogy alaposan és rendszeresen moss fogat, ideális esetben minden étkezés után. Olyan fogkrémet használj, amely szénnel van dúsítva, mert ez fehérítő hatású és néhány árnyalattal fényesebbé teheti a fogakat. A siker kulcsa a türelem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük