Mindannyian tudjuk és szeretjük a kókuszolajat természetes hajerősítőként használni. Vannak, akik sminkeltávolításhoz használják. Kevesen tudják azonban, hogy a kókuszolaj a szempillákra és a szemöldökre alkalmazva is csodákat művel! Ha hosszú szempillákról és sötét szemöldökről álmodsz, próbáld ki a kókuszolajat!

Melyik kókuszolajat válaszd?

Ha hosszabb szempillákat és dúsabbnak tűnő szemöldököt szeretnél, akkor javasoljuk, hogy finomítatlan és szűz kókuszolajat válassz. Ez a fajta olaj – legyen az kókusz-, argán- vagy más olaj – a legbiztonságosabb és megőrzi a legtöbb tápanyagot, mivel alig lett feldolgozva. Ha tehát ha finomítatlan és szűz kókuszolajat használsz, akkor szempilláidat és szemöldöködet a növekedést elősegítő zsírsavakkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal látod el. Ezenkívül az ilyen növényi olaj hidratáló hatású és serkenti a haj és a bőr javulását. Végül a kókuszolaj elpusztítja a baktériumokat és a gombákat.

A kókuszolaj előnyei a szemöldök számára:

  •  a szemöldök intenzívebb színe
  •  teltebbnek tűnő szemöldök
  •  sérülésálló szemöldök
  •  a szemöldök hézagainak kitöltése

A kókuszolaj előnyei a szempillák számára:

  • hosszabb szempillák
  • sötétebb szempillák
  • göndör szempillák
  • sérülésálló szempillák

Hogyan kell alkalmazni a kókuszolajat a szemöldökre

A kókuszolaj szemöldökre való felvitelének számos módja van. Ehhez használhatsz vattakorongot, Q-tipet, szemöldökkefét vagy akár az ujjadat is. Javasoljuk, hogy a kókuszolajat lefekvés előtt alkalmazd, hogy reggel, a sminkelés előtt eltávolíthasd a maradékot.

Hogyan alkalmazzunk kókuszolajat a szempillákra?

Ebben az esetben Q-tippet, vagy szempillakefét használj. De hazsnálhatsz akár egy régi, de tiszta szempillaspirált is. Ügyelj arra, hogy kis adag kókuszolajat vigyél fel, hogy elkerüld a szemirritációt. Ha azonban az olaj a szemedbe kerül, csak öblítsd le vízzel. Nyilvánvaló, hogy ha bármilyen irritációt észlelsz a szem bőrén, jobb, ha lemondasz a kókuszolaj alkalmazásáról.

Mikor számíthatsz az eredményekre?

Ha rendszeresen kókuszolajat használsz a szemöldöködre és a szempilláidra, körülbelül három hét után már láthatod az eredményeket és két hónap elteltével már láthatod a végső hatást, ami valójában lenyűgöző!