Valóban létezik megoldás a sérült, igénybe vett haj ápolására? Számos praktikáról hallani a témában, de mégis csak néhány közülük válik be a gyakorlatban is. A Keratin maszkok is ide tartoznak. Mi a titkuk? Mit tesznek a hajszálainkkal? Miért érdemes használni őket? Melyiket válasszuk? Az összes kérdésre választ találsz a cikkünkben.

Hajunk jó néhány károsító tényezőnek van kitéve a mindennapokban: elviselhetetlen forróság, forró hajformázó eszközök, méreganyagok a levegőben, általános szennyezés (a vízben is például). Nem csoda tehát hogy manapság annyi ember küzd hasonló szépségápolási problémával. Ezt hajkárosodásnak nevezzük.

De hogyan is néz ki pontosan a sérült haj?

Egyszerűen fogalmazva egy károsodott hajkorona rossz állaptú. Ahelyett hogy, ellenáló és lenyűgöző hatást keltene, eltöredezett és megviselt. A legnagyobb problémát a szárazság jelenti, ugyanis szalmaszerű, durva tapintású és elvékonyodott hajszálakat eredményez. A sérülés jelei jól megfigyelhetők, például: szétnyílt hajvégek, ritkulás, szöszösödés és  göndörödés. 

A hajkárosodás okai 

De miért is válik hajunk szárazzá és törékennyé? Íme a leggyakoribb okok, melyek felelősek a haj elgeyengüléséért: 

  • forró hajformázó eszközök rendszeres használata
  • a legmagasabb hőmérséklet kiválasztása a hajszárításnál
  • túl gyakori/ helytelen hajfestés
  • fésülködés közben a haj rángatása
  • a nem megfelelő kondícionáló és hajvédő termékek használata

Természetesen a haj állapotát a vitaminhiány is befolyásolja, olyan vitaminoké főleg mint pédául, az A vitamin, illetve az ásványi anyagok, valamint befolyásolja még a krónikus stressz, az egészségtelen étkezés és életmód, ráadásul bizonyos egészségügyi állapotok is.

Hogyan tudjuk megerősíteni sérült hajunkat?

A megfelelő mindennapi gondoskodás megoldás lehet bármilyen hajproblémára. A kulcsa, hogy hajunk típusához és igényeihez megfelelő termékeket válogassunk össsze, ami egyértelmű ha egy sérült hajkoronáról van szó: keratinra van szüksége!

A keratin egy fehérje, amelyből áll maga az emberi haj is. Ennek a fehérjének a hiánya hajtöredezéshez és a hajvégek szétnyílásához vezet. Ezért a haj teljes felépüléséhez fel kell töltenünk a keratin raktárokat.A legegyszerűbb módja ennek ha keratinban gazdag terméket alkalmazunk, habár, fontos megjegyezni, hogy az a hajmaszk amely a keratint hidrolizált formában tartalmazza, képes a leginkább behatolni a hajhagymák mélyére és a legkedvezőbb hatást elérni. Ez a valódi kúra egy károsodott hajnak!

A legjobb keratin hajmaszkok összefoglalója

Minden keratin maszk ugyanúgy működik? Egyáltalán nem! Honnan tudhatjuk tehát hogy egy maszk jól működik? A visszajelzésekből természetesen! Megpróbálhatod elemezni az összetevők listáját és különböző termékeket tesztelni de jobb ha biztosra mész a már kipróbált és bevált formulákkal.Mi megosztjuk veled a legjobb keratin hajmaszkokat ami revitalizálja és pikk-pakk helyrehozza a károsodott hajkoronát és hatásosabb mint bármelyik szalonban kínált hajkezelés.

Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil Keratin Hair Mask

A nanoil keratinos maszk egy igazán top termék. Ez egy könnyű kezelés egyszerű összetevőkkel és extra hatékonysággal. A simább tapintású haj és a könnyebb fésülhetőség rögtön az első használat után érezhető. A maszk visszatartja a fodros szálakat és a töredezett végeket. Mindez a két fő komponensnek köszönhetően lehetséges melyek – a hidrolizált keratin és a panthenol -illetve a könnyed és egyszerűen kiöblíthető szilikonoknak, amelyek megóvják a hajtincseket és még szépítő hatásuk van. Csak annyi a dolgod hogy a megtisztított hajadra felviszed a Nanoil maszkot és 15 perc után kiöblíted, így már láthatod is a változást. Hétről hétre, a hajad egyre inkább rugalmassá, dúsabbá és élettel telibbé válik. Ez az egyetlen olyan keratin maszk ami ilyen gyorsan és ilyen hatékonyan működik. Nők ezrei szerte a világon esküsznek erre a típusú maszkra. Professzionális fodrászok is minden terméket jó szívvel ajánlanak ami a Nanoil Keratin vonalba tartozik: sampon, két fázisú kondícionáló és maszk.

termék honlapja: www.nanoil.hu

Global Keratin Deep Conditioner

A Global Keratin Deep Conditioner a másik termék ami megragadta a figyelmünket. Ez a készítmény a haj táplálására és puhábbá tételére lett kitalálva, de akár még egy gőz kezeléshez is használható. Sajnos az ára elérhetetlenné teszi sok ember számára. Ennek a maszknak a formulája egy bizonyos Juvenix összetevőn alapszik : ami vitaminok és peptidek keveréke azzal a céllal, hogy revitalizálja, táplálja és hidratálja a hajat. A keratin egy plusz összetevő ami a haj helyreállítását teszi lehetővé, ráadásul ez a formula még növényi kivonatokat is tartalmaz pluszban. Eltérően a Nanoil maszktól, ennek a terméknek nem egy egszerű formula az alapja, így tehát irritációt okozhat az érzékeny fejbőrűeknek és árthat a túl törékeny hajszálaknak. Használata viszont elég egyszerű: a benedvesített hajra kell felvinni, majd feltenni egy sapkát/kalapot, 20-25 percig hajszárítóval melegíteni a hajunkat, végül pedig alaposan kiöblíteni.

Kérastase Résistance Masque Force Architecte

A legjobb keratin maszkok listájának elengedhetetlen eleme a Kérastase márka egy terméke, ez az egyik leghíresebb márka a fodrász szalonokban.A Kérastase Résistance Masque Force Architecte arra lett kitalálva hogy megerősítse a sérült és töredezett hajat, cserébe viszont egy elég drága készítményről van szó. Számos vásárló szerint ez a valaha volt legjobb maszk. Pro-keratint, keramidokat és egy bizonyos Resurrection Sap nevű titokzatos anyagot tartalmaz: ezek az összetevők tehát azért dolgoznak, hogy megerősítsék az elgyengült hajkoronát és helyrehozzák a károsodást. Eredményképp, a haj sokkal szebben fog kinézni és könnyebben lehet majd kifésülni is akár már néhány használat után is. Egy újabb előnye a készítménynek a könnyű alkalmazhatóság mivel lehetővé teszi, hogy hajunkat újra élettel telivé varázsoljuk akár otthon is ( amennyiben nem félünk attól,hogy kifogyunk a budget-ből…) Megtisztított hajon alkalmazandó, hagyni kell hatni 5-10 percet és utána alaposan kiöblíteni.

Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask

Ha már arról is szó esett, hogy híres fodrász szalonok szakemberei mit ajánlanak, ideje bemutatni Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask terméket. A folyékony keratin a fő összetevő ebben a hajápoló formulában ami újra puhább tapintásúvá, ellenállóvá és csinos kinézetűvé varázsolja a hajat és védelmezi azt a jövőbeli károsító tényezőkkel szemben. Rengeteg előnye van ennek a típusú maszknak tekintettel arra, hogy a formula a keratint kombinálja természetes forrásból származó olajokkal. Az olajok védekező képességgel látják el a hajat és fokozzák a ragyogását. A Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask egyike a legjobb keratin maszkoknak mivel hosszantartó hatása van és csak 3-10 percet kell a hajadon hagynod hogy máris szemmel látható legyen az eredmény. De nem szabad elfelejteni az alapos kiöblítést, mert ha rajta marad a hajon elnehezítheti azt. Ráadásul kellemes illata és igazán hosszantartó hatása is van ennek a készítménynek. 

Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask

Szintén egy olyan termék ami nagyszerű választás lehet festett hajra, különösképp egy kiszívott hajra. A Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask gazdag keratinban ami újjáépíti és belülről erősíti meg a hajat. A formula pluszban magnézium citrátot tartalmaz ami helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt, melyet felborított a hajfestés. Ez az anyag új kötéseket is létrehoz a hajszálakon belül erősebbé és még inkább ellenállóvá téve azt a külső hatásokkal szemben. A fodrászok a szalonbeli kezelés után javasolják a használatát. Abban az esetben viszont ha a hajad nem károsodott bármiféle kémiai folyamat hatására, akkor bármelyik keratin maszk megteszi és kevésbé fogja leterhelni a hajadat. A Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask a szokásos módon alkalmazandó: megtisztított hajra kell felvinni és pár perc elteltével kiöblíteni. 

Keune Care Keratin Smooth Mask

Végül de nem utolsó sorban, egy keratinban gazdag maszk Keune márkától amely puhább tapintásúvá és simábbá varázsolja a hajat. Ez a legdrágább készítmény a listánkban. Igazán közkedvelt termékről van szó való igaz hogy nem az ára miatt. Ezért is raktuk utoljára a felsorolásban. A Keune Care Keratin Smooth Mask a sérült, élettelen, száraz és göndörödő haj ellenszere. Keratint , panthenolt és shea vajat is tartalamaz egyben ami megakadályozza hogy hajunk veszítsen nedvességéből és revitalizálja azt. A maszkban levő keratinnak helyreállító és erősítő hatása van, míg a Quat Complex – tipikus összetevő a Keune termékeknél – védelemmel látja el a hajat a hajformázó eszközök forró hőmérsékletével szemben. Az alkalmazása nem bonyolult: megtisztított és törölközővel megszárított hajra kell felvinni, majd rajta hagyni mindössze 2 perc erejéig és alaposan kiöblíteni.