A bőrgyógyászok szerint az akne egy leggyakoribb bőrbetegség, amelyet száz- vagy ezerféle típusú baktérium okoz és súlyos allergiás reakciókat okozhat. Azok, akik aknétól szenvednek, gyakran tapasztalhatnak erős viszketést, tüszőket, pattanásokat és elhalásokat az arcukon, hátukon és a többi testfelületen.

Az akne gyógyításában jó hatásfokú megoldást nyújthat, ha a megfelelő hatásmechanizmusokat alkalmazod. Hogy megtaláld a tökéletes kezelést, fontos tudni, hogy milyen bőrtípusra van szükséged. Meg kell értened a bőröd különleges igényeit is, hogy jó eredményeket szerezhess. Néhány alapvető tudományt és technikát kell elsajátítanod, amelyeknek köszönhetően a lehető legjobb hatásfokkal eléred, amire vágysz.

Aknekezelés: Nagy általánosságban

Az első és legfontosabb lépés az aknekezelésben az ostorozás megelőzése. Nem szabad a problémás bőr területét megpróbálni melóznod vagy sérülni, csak hogy megszabadulj tőle. A kezelt bőr nagyon érzékeny maradhat az irritáló válaszokra, még akkor is, ha véletlenül tapad hozzá a ruha, vagy éppen az ujjaid. Az aknekezeléshez használt különféle termékek semlegesíteni fogják a bőrt irritáló megsérüléseit, bár ezek nem mindig a legjobb megoldás.

Soha ne használj gőzölős készülékeket bőrfertőtlenítő szerekkel az aknés bőr kezelésére. A forrasztott levegő vagy az égő forró levegő tovább száríthatja a bőrt, ami csak elősegítheti az irritációt. A legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás a helyi krémek vagy zselék alkalmazása. Ezeket a termékeket általában orvosok javasolják, hiszen kíméletesek az aknés bőr számára. Biztos lehetsz abban, hogy nem fognak szárítani, canceros vagy mérgező hatásokat nem okoznak.

Tisztítsd meg a bőrödet

Meg kell tisztítanod a bőrödet úgy, hogy az aktív szennyeződés eltávolításra kerüljön. Az alapos tisztítás megakadályozza, hogy a pattanások megjelenjenek, illetve tovább súlyosbítsa a pattanásokat. Meg kell őriznünk a bőrt a kíméletlen szennyeződésektől és a szennyezőanyagoktól, amelyek a bőrpigmentációt is megváltoztathatják. Azonban meg kell jegyezni, hogy a pattanások szinte lehetetlen elkerülése. Egyszerűen csak meg kell próbálnod akadályozni, hogy túlsúlyba kerüljenek.

Regulárisan mossuk meg az arcunkat egy kíméletes és PH-egyensúlyos tisztítóval vagy bőrtisztítóval. Ez segít az aknéból eltávolítani a méreganyagokat és szennyeződéseket, és megelőzi a mások számára ártalmas növekedést. Ezután az arcunkat hűvös vízzel öblítsük le. Az utolsó lépés a tisztítás elvégzése után, amit feltétlenül meg kell tenni, a hidratálás.

Hidratálás

Ehhez, megfelelő hidratáló krémet kell használnia az arc bőrének megóvása érdekében. A megfelelő hidratálás megakadályozza a bőr kiszáradását és segíti a gyorsabb gyógyulást. Nagyon fontos, hogy a száraz bőrét tartalmas nedvességgel töltse fel, hogy elkerülje a sebek kialakulását. Ne használj száraz bőrt okozó termékeket, mivel ezek a pattanásokat tovább súlyosbíthatják. Léteznek olyan termékek, melyek hidratálják és megakadályozzák a bőr nehezebb károsodását.

Megelőző Lépések

Egy jó megelőző lépés az emésztőrendszer védelme érdekében az egészséges ételek fogyasztása. Az egészségtelen táplálék lerövidíti az emésztőrendszer működését, ami az akne elősegítését jelenti. Az egészséges táplálékok fogyasztása által az emésztőrendszer jó általános egészséget biztosít, segít megakadályozni a pattanások kialakulását. Az továbbá fontos, hogy kávé és alkohol fogyasztás helyett vizet igyál, mivel ezek a szénsavas italok vízhiányhoz vezethetnek.

Még mielőtt kipróbálnod egy bizonyos terméket az aknés bőrápolásra, mindig tá