Függetlenül attól, hogy melyik évszakról van szó, néha depressziósak, idegesek vagyunk. Ősszel és télen a rossz időjárást lehet hibáztatni – túl kevés napfény, túl sok eső vagy havazás, kemény szél és hideg vagy fagy vár ránk. Nyáron vagy tavasszal rossz a hangulata azoknak, akik nem mennek nyaralni, vagy épp most jöttek vissza. Egy SPA központ meglátogatása nagyszerű hangulatjavító. A SPA kezelések emlékeztetnek a nyári kirándulásokra, és segítenek elfelejteni, hogy kint milyen farkasordító hideg van. Továbbá a telet követően javítják a bőr állapotát és segítenek az őszi depresszión is. Lássuk, milyen SPA kezelések közül választhatunk, mikor éppen letört hangulatban vagyunk.

SPA terápiák és masszázsok

KALARI – KAI UZHICHIL

egy ősi mély sportmasszázs, amely az indiai Kerala-ból származik. Biztosítja a test rugalmasságát és vitalitását, serkentő hatása van. A Kalari masszázs azoknak ajánlott, akik fitten szeretnék tartani a testüket. A kezelés rugalmasságot és mozgékonyságot biztosít. Fokozza a véráramlást és lehetővé teszi a zsírfelesleg gyors elvesztését. Segít a fogyásban, javítja az ízületek mozgását, miközben a testet is átmozgatja. A masszázs nyomása és üteme az adott személy testtartásától függ. A Kalari masszázs ellazítja az izmokat, kiterjeszti a szalagokat és stimulálja a test energetikai csatornáit. Mélyen működik: helyreállítja a test megfelelő, nyugodt helyzetét, és korlátlan mozgásérzetet ad.

A Kalari egy mélyen sportos masszázs, amely azoknak szól, akik testüket szeretnék megdolgozni. A kezelést azoknak is tervezték, akik rendszeresen sportolnak vagy táncolnak, és javítani szeretnék testtartásukat és rugalmasságukat. A masszázsnak köszönhetően az izmok ellazulnak, míg a marmán átáramló energia – a test létfontosságú pontjai – jóvoltából sokkal jobban érezzük majd magunkat.

A Kalari masszázst egy speciálisan kialakított, vastag és széles szőnyegen végzik. A szőnyeg a padlón fekszik. A kezelést meleg olajjal és ayurvédikus gyógynövényekkel végzik.

ABHYANGAM – Mardhayukta Hasta Mukha Abhyangam

egy Ayurvédikus arc- és testmasszázs a pihenésre, méregtelenítésre és az egyensúly helyreállítására. Az ABHYANGAM masszázs erősíti és revitalizálja a testet, fokozza a nyirok áramlását és javítja az immunrendszert, ezért a depresszió és a rossz immunitás kezelésére ajánlott.

Az ABHYANGAM masszázsnak köszönhetően a fáradtságra panaszkodó emberek energiát kapnak, míg az idegrendszerük nyugodt és erős marad. Ráadásul a masszázs lágyítja, hidratálja a bőrt és felgyorsítja a bőr regenerálódását, ilyen módon megfiatalítja azt. Az ABHYANGAM fokozza a belső szervek munkáját, és segít gyógyítani a hátfájást és az ülő munka okozta fájdalmat.

Az arcon elindított ABHYANGAM ellazítja az arcot és serkenti a létfontosságú pontokat – marmákat. Ez megszünteti a feszültséget és a nyomást, és ezáltal megtisztítja és ellazítja a testet. A masszázs javítja a vér és a nyirok keringését az arc területén, és regenerálja a bőrszöveteket. Rendszeresen végezve csökkenti a ráncokat és helyreállítja az arc természetes nedvességét,   ragyogó megjelenést biztosít. Az ABHYANGAM a legkevésbé invazív, természetes arcemelő módszer, amellyel kezeltethetjük magunkat.

PADA ABHYANGAM

egy Ayurvédikus láb-, boka- és talpmasszázs. Ez egy intenzíven pihentető és test-revitalizáló kezelés. Gyorsabbá teszi a véráramlást, segít gyógyítani a varikózus vénákat és csökkenti a lábak duzzanatait és fájdalmát. Javítja a láb szárazságát, és zsibbadását, és a kirepedező sarokra is kiváló hatást gyakorol. Megszabadít a fáradtságtól és megakadályozza a szalagok és az izmok gyulladását. A masszázs segít abban, hogy a boka annak sérülése után visszanyerje a szalagok rugalmasságát, és erősítve a szalagokat és csontokat.

SHIRO ABHYANGAM

az Ayurvédikus fejmasszázs intenzíven pihentető és élénkítő hatással bír. Fokozza a vér és a nyirok mozgását a fej területén. Az álmatlanság, a migrén és a száraz, viszkető fejbőr ellen is küzd. Ellazítja a feleslegesen feszült izmokat és stimulálja a véráramlást, miközben eltávolítja a méreganyagokat. Enyhíti a fejfájást és a nyaki fájdalmat, és eltávolítja a fáradt szemgolyó érzését. Az SHIRO ABHYANGAM-ot az olajmaradék eltávolításával kell befejezni.

MUKHA ABHYANGAM

egy Ayurvédikus arcmasszázs. Nagyon finom, így ellazítja az arcot és serkenti a létfontosságú pontokat (marmákat). Eltávolítja a feszültséget és az arcterületről, és így tisztítja és lazítja a testet. A MUKHA ABHYANGAM masszázs növeli a vér és a nyirok áramlását az arc területén és regenerálja a bőrszöveteket. A rendszeres masszázs segít a ráncok csökkentésében és természetes vitalitást biztosít a bőrszín és a ragyogás helyreállításával. A MUKHA ABHYANGAM nem invazív, és természetes arcemelőként működik.

PRISHTHA ABHYANGAM

egy Ayurvédikus hátmasszázs, amely nagyon pihentető és energikus. Ez a kezelés magában foglalja a speciális gyógynövényekkel gazdagított Ayurvédikus olajok használatát. A masszázs segít meggyógyítani a súlyos és krónikus hátfájást, az izom-merevséget és az ideghez kapcsolódó fájdalmat, pl. ülő fájdalom. A MUKHA ABHYANGAM fokozza a hát véráramlását és ellazítja a test feszültségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük