Bizonyára ismered a tej különböző egészségügyi előnyeit és használatait. De tudtad volna, hogy a tej szuper ápolási lehetőség is? Nagyon hasznos lehet a bőr puhítására. Ha tehéntejet használsz, moduláld a bőröd megfelelő ápolását és nagyban javíthatod a megjelenését!

Mi az, amit a tehéntej tud?

A tehéntej különleges összetételű, így a bőrápoláshoz is egyszerűen használható a mohón hasznosítható anyagok iránt. Bőrlegegető hatását és páratlan ápolási tulajdonságait hidratáló és bőrápoló anyaavitaminnak, ásványi anyagnak, konjugált linolsavnak és immunrendszert támogató anyagoknak köszönheti.

Az ilyen összetevők hihetetlenül erősítik a bőr benne lévő sejteket és erőteljesen rugalmassá teszik a bőrt. De akkor is jó az, ha a bőröd túl van száradva. A tej megakadályozza az UV-sugárzás káros hatásaival szemben, mivel megvédi a szabad gyökök károsító hatásaival szemben. A tehéntejnek óriási zsírtartalma van, ami megóvja és felülről nedvességgel látja el a bőrt.

Milyen módon használhatjuk a tejet?

Az első lépés ahhoz, hogy megfelelően kihasználhasd a tej jótékony hatásait, hogy a bőr tisztításakor vízzel mossuk le. Ezután javasoljuk, hogy alaposan mosd le a bőröd, hogy megszabadulj a felhalmozódott méreganyagoktól és a szennyeződésektől. Ebben a fázisban a bőrödre tehetünk általános hidratáló krémet, hogy bőrfeszesítő hatású legyen.

Mivel a tej tápláló tulajdonságai olajat tartalmaznak, így megtölti a bőr felső rétegét és egy olyan héjat hoz létre, ami megakadályozza a nedvesség elveszítését. Most már készen állsz, hogy használd a tejet bőröd számára!

A tehéntejnek számtalan használata van a bőrápolás terén. Először is, a tej hatékonyan csökkenti a zsíros bőr okozta problémákat. Felkenve a bőrödre és hagyva rajta 10-15 percig, a tej elaprózza a méreganyagokat és gátolja a bőr zsírosodását. A maszk végén alaposan mossuk le a bőrünket és minden nap élvezhetjük a bőrsimító érzést.

A tej hatás hatványozottan nő, ha a tejfölös maszkokat kombináljuk. A tejföl egy olyan állagú tejtermék, amely fokozni fogja a egészséges bőr szerkezetét. Csak keverj össze egy kevés tejfölt a tejjel és kend fel a bőrre. Hagyja rajta 15-20 percig, majd öblítse le jól meleg vízzel. A tejfölös maszk enyhíti a bőrpírt, különösen a rövidített arcoknál és a túlzott szaruhártya miatt. Viselkedésétől rendkívül simává és feszesebbé válhat.

És az arcradír?

A tej és a tejfölös maszkok nem csak a bőrt feltöltik, hanem a részecskék segítségével kitisztítják a bőrt az elhalt hámsejtektől. Ha egy maszkhoz hígított tejet használunk, akkor tápláló hatásokon kívül arcradírozó hatást érhetünk el. Egyszerűen keverjünk össze 5 evőkanál tejet 1 evőkanál cukorral, és minden este kendük fel az arcunkra. Csak 5-10 percig hagyjuk rajta, majdleszorítással távolítsuk el. Az olajos bőrűeknek egyébként elég, ha heti 1-2 alkalommal elvégzik ezt a maszkot, amíg száraz bőrrel rendelkezőknek előnyösebb, ha heti 3-4 alkalommal készítik el az eljárást.

Az maszk után fontos, hogy alaposan öblítsük le a bőrünket meleg vízzel. Ezután ajánlott a bőr tonikot használni, amely segít a felesleges olajok eltávolításában. Ezután jöhet a rutinális bőrápolás: krém, szemkrém és SPF-krém használata. Ezután már csak pihenni kell, és bűvösnek és tökéletesnek érezni a bőrünket.

Összegzés

A tehéntej különösen hasznos bőrápolási lehetőséget nyújt, mivel tápláló és feltöltő tulajdonsággal és összetevőkkel bír. Segítségével akár naponta használhatunk maszkokat a bőr