Mi értelme egy vagyont kiadni a drága kozmetikumokra? Otthon is, egyedül tudod ápolni a szépségedet. Az ehhez szükséges hozzávalók meg bármelyik háztartásban megtalálhatóak.

arcbőrért3

Az élesztős maszk segít a pattanások elleni harcban. Antibakteriális, simító hatása van. Csökkenti a gyulladásokat és az irritációt. Kiszárítja a bőr lézióit, és megtisztítja azt. Ezeket irritáció okozása nélkül csinálja. Az élesztő rengeteg vitamint és mikroelemet tartalmaz, például: B vitamin, fehérjék, kalcium, vas és szénhidrátok.

Hogyan készül az élesztő maszk?

Vegyél 25 gramm friss élesztőt, és keverd össze meleg tejjel. Ízlés szerint adhatsz hozzá oliva olajat, vagy citromlevet. A keveréket az arcbőrre, a nyakra és a dekoltázsra kell felvinni. Hogyan készítsünk maszkot söréesztőből? 4 kanál élesztőt 2 kanál mézzel és 2 kanál vízzel keverj össze. Keverd, ameddig nem lesz sűrű. Ezt a keveréket 15 percig kell az arcon hagyni, utána meleg vízzel lemosni.

arcbőrért2

A kurkuma maszk szintén jó a pattanások ellen. Tisztító, gyulladáscsökkentő, gomba elleni, és antioxidáló hatásai is vannak. Elősegíti a sebek begyógyulását. A pattanások nyoma elleni harcban is segít. Továbbá a kurkuma csökkenti a napégést, és az irritációt.

Hogyan készítsünk kurkuma maszkot?

Keverj össze kurkumát, sűrű joghurtot és mézet 1:1:1 arányban. Lehet hozzáadni bőrápoló olajat is. Ezt az arcon maszatoljuk el, majd 20 perc után mossuk le. Ha a kurkuma megogta az arcot, mossuk át mégegyszer. Egy tuti, nem maradnak savas karcolások!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük