A sminkszakértők szerint a pirosítót mindannyiunknak olyan színkozmetikumnak kell tekintenünk, amely elég erőteljes ahhoz, hogy néhány évet levegyen az arcunkról, mert fiatalabbnak és egészségesebbnek látszunk tőle. 

Ezzel az állítással mi is teljes mértékben egyetértünk! Amint az arcunk rózsaszínes lesz, az arcvonások valahogy kevésbé lesznek élesek, így az egész arcunk sokkal fiatalabbnak tűnik. Nyilvánvaló, hogy ezt a hatást nem fogod elérni, ha nem tudod, hogyan kell helyesen alkalmazni a pirosítót. Magától értetődik, hogy egy – az arcszínedhez tökéletesen passzoló – pirosító elengedhetetlen. De hogyan találd meg a tökéletes árnyalatot?

Pirosító és arcszín

Az arcszín a legfontosabb tényező, amelyet elemezni kell, mielőtt pirosítót vásárolsz. Ha sikerül az arcpirosító árnyalatát a bőrtónusodhoz illesztened, ami vagy hűvös, vagy meleg, akkor már majdnem célba értél. Csak ekkor számíthatsz arra, hogy a sminked hibátlan lesz, és az arcod csodával határos módon néhány évvel fiatalabb lesz. A világos arcbőrt világos és pasztellszínekkel kell festeni. Ne feledd: minél sötétebb az arcszín, annál telítettebb kell legyen az arcpirosító színe. Utolsó tanács: a meleg színtónusú kozmetikumok rosszul mutatnak a világos bőrtónuson, a hideg tónusú sminktermékek pedig nem állnak jól a meleg bőrtónusúaknak.

Mi a helyes módja a pirosító felvitelének?

Fogj egy bolyhos ecsetet, söpörd át vele a választott pirosítót, majd koppints a kezedhez vagy egy tükör széléhez, hogy eltávolítsd a felesleges terméket. Ellenkező esetben csúnya és élénk rózsaszínű foltot festhetsz az arcodra. Próbáld meg finoman felvinni a színt, a felső szemmagasságtól kezdve az ecsetet az arc felé csúsztatva. Ismételd meg ezeket a lépéseket néhányszor, hogy a pirosítót fokozatosan vidd fel. Sokkal könnyebb lépésrő lépésre fokozni a hatást (vagyis erősebbé tenni a pirosítót), mint eltávolítani a kozmetikumot, ha véletlenül túl sokat vittél fel belőle.

A szakértők három legjobb tippje

  1. Ha azt szeretnéd, hogy az arcpirosító finom csillogást adjon, kombináld  highlighterrel. Ez a trükk karcsúsítja az arcodat és kiemeli az orcákat. Ne feledd azonban, hogy matt alapozót és púdert kell használnod.
  2. Párosítsd a rúzst a pirosítóval, hogy természetesnek ható hatást érj el. Szerencsére a követendő tanácsok egyszerűek. Ha az arcpirosító világos rózsaszínű, válassz olyan rúzst, ami szintén világos rózsaszínű. Ha az arcpirosítódnak van némi narancsos árnyalata, válassz korallszínű rúzst.
  3. Ha gondot okoz az arcpirosító és a rúzs összepárosítása, mondj le az előbbi felviteléről – használd a rúzst csak az arcpirosító alternatívájaként. Csak így lehetsz 100%-ig biztos abban, hogy nem fogod elrontani a színeket és az árnyalatokat. Fogj egy kis rúzst és vidd fel az arccsontodra. Ezzel az egyszerű módszerrel természetesnek ható hatást érhetsz el. Az ilyen sminkelési technikák segítenek megszabadulni a fáradtnak tűnő arctól.

Jó pirosítót keresel? Sok választási lehetőséged is van!

  • KLASSZIKUS PIROSÍTÓ – Tudtad, hogy a halántékra és a felső szemhéjra felvitt pirosítóval ragyogó bőrt kaphatsz? Használj egy speciális smink ecsetet, hogy megfelelően alkalmazd a kiválasztott pirosítót.
  • KRÉMPIROSÍTÓ – ezt a fajta pirosítót vagy ujjheggyel, vagy egy apró sminkszivaccsal kell felvinni. Nemcsak szuperhatékony, hanem textúrájának és könnyű állagának köszönhetően az ilyen pirosító nagyon jól illeszkedik a bőrhöz és természetes hatást biztosít. Tökéletes a kezdők számára.
  • FOLYÉKONY PIROSÍTÓ- ez a pirosító gyönyörű félig áttetsző hatást kelt és egészséges ragyogást hagy az arcodon. A folyékony pirosítót használhatod a szájfény helyettesítésére is. Más szóval a folyékony pirosító életmentő lehet, ha észreveszed, hogy elfogyott vagy elveszett a kedvenc szájfényed.
  • STICK PIROSÍTÓ- az arcpirosító legjobb változata. A stick pirosítóval precízek lehetünk és sokáig tart, azonban felvitele során egy kicsit több türelemre lehet szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük